Σαραντη Ευα, MSc
Σαράντη Εύα

Μοριακή Βιολόγος, Μεταπτυχιακή Ειδίκευση MSc by Research in Biomedical Sciences, University of Edinburgh.
Κάτοχος πιστοποίησης Μεταβολομικής και Διατροφικής Ιατρικής του Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου Διατροφικής Ιατρικής, EINuM.


Αποφοίτησα από το Βιολογικό τμήμα του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών το 2014. Η πτυχιακή μου εργασία αφορούσε το μοριακό υπόβαθρο παθήσεων του μεταβολισμού των οστών, όπου εκπαιδεύτηκα σε κλινικό και ερευνητικό επίπεδο.

Το μεταπτυχιακό δίπλωμα ειδίκευσης, MSc by Research in Biomedical Sciences, μου απονεμήθη με Διάκριση από το Πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου το 2015. Εκεί ήταν η πρώτη μου επαφή με την επιστήμη της ανάλυσης των μεταβολιτών, όπου εκπόνησα τη μεταπτυχιακή μου εργασία στο Ινστιτούτο Γενετικής και Μοριακής Ιατρικής του Κέντρου Edinburgh Cancer Research UK.

Μέσω της συμμετοχής μου σε ερευνητικό πρόγραμμα για την αθηροσκλήρυνση, στο Ίδρυμα Ιατροβιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών, εκπαιδεύτηκα σε εργαστηριακές τεχνικές μοριακής και κυτταρικής βιολογίας.

Έχω παρουσιάσει εργασίες μου και έχω πάρει μέρος σε συνέδρια και σεμινάρια στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Στα πλαίσια της ερευνητικής δραστηριότητας απέκτησα σημαντική εμπειρία στη συγγραφή ερευνητικών άρθρων και τη στατιστική ανάλυση.

Μέσα από την πορεία μου στον κλάδο της Βιοϊατρικής, διαπίστωσα τους αμέτρητους μηχανισμούς που διαθέτει το ανθρώπινο σώμα για τη διατήρηση της ομοιόστασης. Η βάση των μηχανισμών αυτών ξεκινούν από τα κύτταρά μας, τα πιο μικρά υλικά δόμησης των οργάνων, και του οργανισμού κατ’επέκταση.

Η γνωριμία μου με τη Μεταβολομική και το Dr. Δημήτρη Τσουκαλά ήρθε να επιβεβαιώσει στην πράξη αυτό ακριβώς που μελετούσα σε θεωρητικό και ερευνητικό επίπεδο.

‘’Στοχεύοντας στο μεταβολισμό μπορούμε να προσεγγίσουμε με τον πιο φυσικό τρόπο την αιτία της απόκλισης από το φυσιολογικό’’.

Η Μεταβολομική μελετά πολύ μικρά μόρια (μεταβολίτες) που συμμετέχουν στις διεργασίες των κυττάρων. Ανιχνεύει οποιαδήποτε απόκλιση από το φυσιολογικό, η οποία εμφανίζεται ως παθολογία. Αποτελεί από τις πλέον αξιόπιστες μεθόδους αξιολόγησης της κλινικής εικόνας του ατόμου, αφού στηρίζεται στην μέτρηση των μικρών αυτών μορίων σε πραγματικό χρόνο.

Επαναφέροντας και διατηρώντας τα κύτταρά μας στη φυσιολογική τους κατάσταση, μπορούμε να αντιμετωπίσουμε ή να αποτρέψουμε την εμφάνιση δυσλειτουργιών.

Είναι μεγάλη ικανοποίηση να βλέπω πώς απλές αλλαγές στη διατροφή και τις καθημερινές μας συνήθειες επιφέρουν τόσο σημαντική βελτίωση στα κύτταρα, το σώμα και τη διάθεσή μας!

Πιστεύω πως ένα υγιές σώμα αντανακλά την ευημερία, ευεξία και ενέργεια!

Εχετε αποριες σχετικα με την Μεταβολομικη Μεθοδο Ιατρικης; Επικοινωνήστε μαζί μας