Δρ. Παναγιωτα Ι. Σαρακινου, MD, PhD


-Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου της Ρώμης “ La Sapienza ”
-
Μεταπτυχιακό στην κλινική διατροφή και Διαβητολογία

-Κάτοχος πιστοποίησης Μεταβολομικής και Διατροφικής Ιατρικής του Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου Διατροφικής Ιατρικής, EINuM

 

Μέλος των:
Ελληνικού κολεγίου Γενικής οικογενειακής Ιατρικής
Ελληνικής ακαδημίας αντιγήρανσης
Ελληνικής εταιρίας μελέτης του ελικοβακτηριδίου του πυλωρού & λοιπών λοιμώξεων του πεπτικού
 

Είμαι πτυχιούχος της Ιατρικής σχολής του Πανεπιστήμιου της Ρώμης στην Ιταλία : Universita di Roma “ La Sapienza ”  και απέκτησα το Πτυχίο  Ιατρικής και Χειρουργικής με άριστα και διατριβή στην ακτινοθεραπεία του καρκίνου του μαστού, επίσης με άριστα.

Στη συνέχεια απέκτησα μεταπτυχιακούς τίτλους σπουδών στην κλινική διατροφή και στη Διαβητολογία στο ίδιο πανεπιστήμιο. Απέκτησα την ειδικότητα της Γενικής Ιατρικής στο νοσοκομείο της Αγίας Όλγας στη Νέα Ιωνία .
Μετά την ολοκλήρωση της ειδικότητας, εξειδικεύτηκα, στην Πρωτοβάθμια Υποστηρικτική - συμβουλευτική Διατροφή για πρόληψη και αντιμετώπιση προβλημάτων υγειάς καθώς και στην Ολιστική́ διαχείριση αντιγήρανσης.
Παρακολούθησα, σειρά εκπαιδευτικών σεμιναρίων στην Ιταλική Εταιρεία Αισθητικής Ιατρικής  Agora -Societa Italiana di Medicina Estetica στο Μιλάνο .

Ασκώ για 9 χρόνια την Γενική οικογενειακή ιατρική σε πρωτοβάθμιο επίπεδο έχοντας την ευκαιρία να έρθω σε επαφή με πολλαπλά περιστατικά αυτοανοσων και χρονιων νόσων, τόσο ενηλικών όσο και παιδιών. Η επαφή μου με τη Μεταβολομική, ήταν η φυσική συνέχεια της αναζήτησης μου για ουσιαστική βελτίωση της υγείας.
Παράλληλα ως εξειδικευμένη στην αντιγήρανση και την αισθητική́ ιατρική́ στόχος μου είναι να παρέχω ιατρική φροντίδα σε ασθενείς που επιζητούν μια καλύτερη ποιότητα ζωής με όσο το δυνατό́ λιγότερα προβλήματα υγειάς.

Στα πλαίσια της συνεχούς επιμόρφωσης μου συμμετείχα σε διεθνή συνεδρία στους τομείς της διατροφής, παχυσαρκίας, αντιγηρανσης, Αισθητικής και Αναίμακτης Χειρουργικής.
Τέλος, είμαι μέλος των επιστημονικών ενώσεων: Ελληνικού κολεγίου Γενικής οικογενειακής, Ιατρικής Ελληνικής ακαδημίας αντιγήρανσης, Ελληνικής εταιρίας μελέτης του ελικοβακτηριδίου του πυλωρού́ & λοιπών λοιμώξεων του πεπτικού.
Εχετε αποριες σχετικα με την Μεταβολομικη Μεθοδο Ιατρικης; Επικοινωνήστε μαζί μας